Wat is ANSI Lumen?

Bij iedere beamer en projector geven wij aan wat de contrasverhouding en ANSI Lumen van de beamer is. Dit duiden wij dan aan in een cijfer. Deze cijfers variëren nogal en wat zegt het precies over de kwaliteit van de beamer? Wij kregen nogal wat vragen over wat ANSI lumen betekent en wat dit precies voor de beeldkwaliteit van de Beamer doet. 

 

 

Waar staat Lumen voor 

Lumen is de eeinheid van een lichtstroom. Het wordt ook wel aangeduid met het symbool 'lm'.  De Lumen worden dus ook beinvloed door het aantal Watt van de projector lamp. Hoe meer Watt de projector lamp heeft hoe hoger de Lumen waarde. Zo geeft een gloeilamp van 100 Watt een lichtstroom van 1200 lumen. 

Wat Betekent ANSI Lumen

Wij hebben het hier bij Topbeamers.nl over ANSI lumen als we kijken naar de specifricaties van een Beamer. De ANSI lumen maat is een speciale lichtopbrengst maat voor projectors en beamers.

Even het technische verhaal erachter: Ansi Lumen is de gemiddelde lichtsterkte van je beamer gemeten over 9 punten op het witte projectie oppervlakte. Gemiddeld liggen de ANSI Lumen waarden van een projector tussen de 800 en 30000 ANSI Lumen.

 

We weten nu wat het betekent maar waar moet ik voor kiezen als ik kijk naar een beamer? In principe mag je stellen dat hoe hoger de ANSI Lumen waarden hoe BETER de beamer. Hoge ANSI Lumen zorgen namenlijk voor een duidelijk en helder beeld, vooral bij bijvoorbeeld een fel (ver)lichte omgeving & de waarneming van alle kleuren is correcterer.